Hakutsuru-Ken - SHINDOKAN GO JU KAI KARATE DO

SHINDOKAN GOJU KAI KARATE DO
By Appointment of Daishoji Imperial Temple of Japan - Temple of Miyamoto Musashi
KØBENHAVNS KARATE SKOLE
MENU ->
Gå til indhold


Hakutsuru-Ken i Shindokan


White Crane Kung-fu bliver fortolket som Hakutsuru-Ken, og undervist som angrebsteknikker
fra brunt bælte og op, Hakutsuru-Ken undervises som overbygning til Goju Karate-Do.


White Crane Fist Style Historie

Skaberen af White Crane Fist style var en kvinde hvis navn var Shi Chi Ko. Hun boede i byen Fukume Fu, Hoku Kong Gai i Kina. Da hun var ganske lille bortkom hendes fødselsattest og var glemt også fordi hun var en vildkat med mange navne. Det hele begyndte, da hendes far Ho Shu Ku blev svigtet af beboerne i en strid om kontrollen over byen hvor de boede, han blev ved den anledning alvorligt såret.

Da datteren Shi Chi Ko hørte om denne hændelse, blev hun meget vred, og svor en grusom hævn. Hun var samtidig klar over, at hun som den unge pige hun var, kunne udsætte sig selv for skade ved at forsøge sig med vold. Hun bad derfor hver dag for styrke og mod, så hun kunne give sin far oprejsning for denne ugerning mod ham.

En dag hvor hun lå på sit værelse og tænkte på sin stakkels far, og hvad der havde hændt ham, hørte hun pludselig en høj lyd ude fra gården hvor hun boede. Hun sprang hen til vinduet og så to store Traner kæmpe frygtløst i det høje græs. Hun iagttog dem meget nøje og bemærkede enhver bevægelse. De udviste en kolossal styrke, og mod, kæmpende, mens de hoppede op og ned sparkede og slog med vingerne, samtidig med at de hakkede med næbene mod hinanden. Shi Chi Ko for ud i gården og tog en bambus stav, som blev brugt som tørrestativ og prøvede med den at jage Tranerne væk. Hver gang hun svingede staven undveg Tranerne elegant ved at springe til siden og baske faretruende med vingerne. Hun prøvede så at stikke til dem, men med samme resultat til følge, blot med den ændring, at Tranerne nu angreb staven med næbene og fødderne. Hun blev meget træt og opgav, og Tranerne fløj væk. Hun satte sig ned og tænkte på hvad der var hændt og forstod pludselig, at hvis, hun kunne mestre sådanne teknikker kunne hun hævne sin Fader. De næste tre år trænede hun hver dag og tænkte kun på hvad hun havde observeret medens Tranerne kæmpede. Da hun følte at hendes færdighed - teknikker og mod var opnået besluttede hun sig for at hævne sig selv og sin Far. Siden da har White Crane Fist stilen udviklet sig i tre hovedretninger. Den første er "Hi', som er flyvende teknikker. Den anden er "To" som er kæmpende teknikker, og den tredie er "Yu" som er legende-flydende teknikker.

"Hi": indeholder Sprede ud, kaste, smide ned.

"To": indeholder Ryste - voldsom og støde

"Yu" indeholder Beskytte - Skubbe - Stikke - Bevægelig udvide - Stop slå ud og ~ uskadeliggøre.

Disse tre hoved teknikker kan betyde at modstanderen.

1. Mister sin omtanke.

2. Bliver skadet hvis han fortsætter.

3. Trække sig eller ændre sit til forsvar.

White Crane Kenpo Metoder.

Hjertet og sindet kan ikke adskilles, "Ki" og styrke følges altid ad. Når man trækker vejret ind og ud så følges de altid ad. Dette er hvordan den indre og ydre styrke er udviklet. Resten er kun døde bevægelser ligesom døden og hård styrke. Den øverste og nederste del af kroppen er separeret og de koordinere ikke samme bevægelse. Denne teori er ikke gammel, men 'So Shi Shuku ' er grundlæggeren af denne teori.

Mens man er ung skal man bruge mange kræfter på sine studier for, at få stærke hænder og fingerkræfter samt, at få et hjerte og en sjæl som sten. Når man hører navnet 'Shi Chi Ko' vil man altid huske at følge hendes eksempel, ser du, da hun fik sin hævn blev hun en heltinde i landsbyen og læreren af The White Crane Fist Style, hun lærte af et gammelt ordsprog, at træningen af den indre og ydre styrke læres ved, at opnå den indre styrke først, og den ydre styrke til sidst. Synes du ikke for et kort øjeblik, at du er den eneste der ved dette og du er den eneste helt på denne jord.

'Shi Shu Ku' respekterede denne teori og lærdom meget, når han trænede på, at udvikle sin styrke og teknikker kunne han gøre brug af sin "Ki" og udånding som en indre energi gennem 36 af kroppens knogler, og indånding gennem 36 andre, og derigennem udnytte en total af 72 i alt, det var på denne metode, at han udviklede sin enorme kraftige styrke. 'Shi Shu Ku' trænede hårdt og længe i 'Kenpo's metoder og blev mester i dens teknikker, ved hans hjemkomst underviste og lærte han de andre i klanen. Udfra de tre teknikker 'Hi ', 'To', and 'Yu', lærte han hver enkel elev efter deres eget behov og karakter. Hans undervisning om 'Ki' og styrke var kendt som 'Yu Kaku', hans stil blev kaldt 'Happo Ren'. 'Shi Shu Ku' udviklede 'Sanchin', de tre teorier fra 'Hi', 'Ho', og 'Yu', og fandt ud af at, disse tre må forbindes, 'Ki', styrke, den indre styrke af sindet og kroppen. 'Tai' betyder styrke fra kroppen, hoved og nakke er de stærkeste dele, de kan bære stor vægt og tunge sten uden besvær. Forholdet mellem åndedrættet og 'Ki' er udviklingen mellem, at holde styrken frem og tilbage og til venstre og højre og ind og ud i skuldrene og samtidig kontrollere åndedrættet. Ved stød - når hånden bevæges ud flyder 'Ki' med og ligeledes ved ændring af hændernes position flyder 'Ki' med. Dette er ved 50 -50 udnyttelse, 50% ved fremadgående stød samt 50% ved tilbagegående træk.

Fra National Geographic


   
                                                         
                                                                                                                                                                                                   
ADRESSE
Shindokan GoJu Kai Karate Do
Københavns Karate Skole
Gammel Kongevej 23 Baghuset
1610 København V

KONTAKT
admin@shindokan.dk


SHINDOKAN GOJU KAI KARATE DO


Tilbage til indhold